worktravel.reismee.nl

Nora beleefde leuke avonturen op haar camp in Amerika!

Werken op een Summercamp in Amerika? Dat is wat Nora met het Work & Travel Programma van Travel Active gedaan heeft! Lees hierwelke avonturen zijn beleefd heeft:

Wat wil ik in de zomervakantie gaan doen?
In november 2008 begon ik na te denken over de volgende zomer. Wat wilde ik gaan doen? Eigenlijk wilde ik graag iets ‘nuttigs' gaan doen. Iets waarbij ik iets goeds kon doen voor een ander en waar ik zelf ook iets aan had. Ik ging op zoek naar reisorganisaties en kwam bij Travel Active terecht. Na even surfen stuitte ik op het Summercamp USA programma. Dit sprak mij wel aan en toen ik klaar was met lezen wist ik het: Dit wordt mijn zomervakantie!

Aanmelden voor het programma
Maar dan ben je er nog niet. Na nog een informatiebijeenkomst van Travel Active waar ze mijn laatste vragen hebben beantwoord, heb ik mij nog dezelfde dag opgegeven voor het programma. Het was nog best spannend of ik geplaatst zou worden. Niet omdat ik zo'n ontzettend ongeschikte kandidaat was maar omdat het dit jaar extreem lastig was om kandidaten te plaatsen. Door de economische situatie in Amerika, gingen veel Amerikaanse jongeren op zoek naar een baan als camp counselor en het aantal campers liep juist terug. Maar toen, in mei, werd ik gebeld door de camp director van mijn toekomstige werkplek! Na een lange telefonische sollicitatie was ik aangenomen op YMCA Camp Mohawk.

Here's to Camp Mohawk, Great fun at Camp Mohawk, Here's to Camp Mohawk. The BEST camp in the land!.... ( A Mohawk-song)

Het vertrek!
Op donderdag 18 juni vertrok ik dan echt. Afscheid nemen en dan maar op pad. Gelukkig vloog ik de heenreis met andere Travel Active kandidaten, dat was wel toch wel gezellig. We vlogen op JFK, New York. Daar aangekomen hebben we één nacht in een hostel geslapen en de volgende middag ben ik na de introductie van InterExchange, met de bus naar Litchfield, CT gegaan. De eerste morgen op het camp was ongelofelijk. Ik liep onze cabin uit en het uitzicht was onwerkelijk. Een beboste berg aan mijn linkerhand en een mooi meer aan mijn rechterhand, dit alles bekeken vanaf het balkon van een houten blokhut.

Professionele training
De week training vooraf, was een lange maar leerzame week. In die week kreeg ik zoveel informatie te verwerken dat ik echt begon te twijfelen of ik dit wel aan zou kunnen. Maar voor die twijfel was geen tijd, de kinderen waren al onderweg.

De kids komen aan!
Ik kan mij nog zo goed herinneren dat er over de walkie talkie werd gezegd 'The gates are now open'. De zenuwen gierden door mijn lijf. Het moment dat je de kinderen voor het eerst ontmoet, is vreemd maar na de eerste sessie weet je hoeveel je ze gaat missen als ze na twee weken weer naar huis gaan. Ik werkte als een senior counselor, meiden van 13-15 jaar en ik had 4 mede- senior counselors en een unit leader. Met deze meiden werken was echt een fantastische ervaring. Ik dacht van tevoren dat ik het niet zou kunnen, ik had ervaring met het werken met jonge kinderen, niet met pubers. Maar het is allemaal goed gekomen en wat een leuke tijd heb ik met hen gehad.

Collegaatjes
Ook met de mede-counselors en de unit leader was het super. Zij waren er op de momenten dat je het even niet meer alleen aan kon en op de momenten dat je je even niet met de campers hoefde bezig te houden.

S E N I O R S, S E N I O R S We are the Seniors and we are the best!, We are the Seniors and we are the best!.... ( Senior-song)

Paardrijlessen geven
Naast een general counselor was ik ook specialist counselor. Ik heb paardrijlessen gegeven, 3 à 4 uur per dag. Het was helemaal leuk om de hele dag met de paarden bezig te zijn en allerlei verschillende niveau's les te geven. Het was eerlijk gezegd ook wel lekker om even niet bij de meiden uit je cabin in de buurt te zijn. Soms zijn ze echt even té zeg maar en dan is een onderbreking helemaal niet erg! Naast het normale dagprogramma waren er ook leuke dingen geregeld voor het hele camp. Zo was er één keer per sessie een grote Dance, waarbij de jongens van het boyscamp uit de buurt werden uitgenodigd. En dan was er natuurlijk ook nog de talentshow en de laatste avond met het grote diner en speeches.

Elke sessie, week en dag was weer anders. Maar bijna allemaal even geweldig. Ik zeg bijna omdat er natuurlijk ook dagen zijn dat je er even niet zo'n zin in hebt. Dat het gezeur van de meiden in je cabin je echt even in het verkeerde keelgat schiet en die stomme muggen daar kun je op een gegeven moment ook wel zonder. Maar op het moment dat je van de meiden uit je cabin te horen krijgt dat ze het zo naar hun zin hebben en dat ze jou ook zo leuk vinden, dan ben je alles snel weer vergeten.

Een onvergetelijk avontuur!
Ik kan werkelijk iedereen aanraden om aan dit programma deel te nemen als je het leuk vindt om met kinderen te werken, een andere cultuur te ontdekken en een heleboel nieuwe vrienden te maken! Het is echt een unieke ervaring, een ervaring met een invloed die je niet verwacht en een ervaring die niemand meer van je afpakt.

Wat je op camp over andere mensen leert is ‘mindblowing'.
Wat je op camp leert over jezelf in een grote nieuwe groep is ‘an eyeopener'.
Wat je op camp leert over jezelf is ‘a life lesson'.
Dus ik kan nog maar één ding zeggen: GO FOR IT!!
Meld je aan bij Travel Active! De begeleiding is goed, persoonlijk en up to date. De voorbereiding is zo goed als het kan en ook tijdens je verblijf zijn ze er voor je.

Groetjes Nora Wagemaker

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active